Museet for Forhistoriske Holdninger

Care_palater_webArtboard+15@0.5x-8.png

Museet for Forhistoriske Holdninger er en kampanje for Care Norge, med mål om å sette fokus på kjønnsdiskriminerende holdninger som fortsatt eksisterer, men som det er på tide at vi legger bak oss.

For oss var det viktig å ikke bare lage en likestillingskampanje som ekkokammeret ville nikke til, men også sette i gang noen diskusjoner blant dem som vanligvis himler med øynene av likestillingdebatten. Gjennom å oppfordre folk til å nominere #ForhistoriskeHoldninger som burde havne på museum, reflekterte de også over holdninger som ikke alltid er like lette å få tak på.

- Språk er makt, og måten vi snakker om jenter og kvinner på betyr mye. Det ønsker vi å rette oppmerksomhet mot med denne kampanjen, sa generalsekretær Gry Larsen i Care til Kampanje.

Med oss på laget fikk folk som Cecilia Brækhus, Odd Magnus Williamson, Kong Halvor, Kim Køste (YouTuber), Arman Surizehi (YouTuber), Adam Ezzari (Artist), Celine Marie Moe (Markedssjef i Chooose), Lil Halima (Artist) og Instagram-kontoen @OmgJustDont til å stille opp. Filmene ble produsert av Nordic Screens.

I tillegg hadde vi en jury bestående av Aleksander Schau (journalist og varsler), Madeleine Schultz (Agenda Magasin), Nancy Herz (Samfunnsdebatant / De Skamløse) og Umar Ashraf (Forfatter / “Kjære Bror”) og Gry Larsen (Generalsekretær Care), som valgte ut “vinnerholdningene”.

Årets #ForhistoriskeHoldninger 2018 ble stilt ut på Kulturhuset i Oslo 29. november.

 
Care_case_1.jpg
Care_case_2_4.jpg
Care_caseFaximile.jpg
www.forhistoriskeholdninger.no

www.forhistoriskeholdninger.no

Care_case_11.jpg
simen braathen