Lansering av dokumentaren IDAS DAGBOK

Bakgrunn: Den kritikerroste dokumentarfilmen IDAS DAGBOK handler om Ida Storm, som kjemper et turbulent følelsesliv som en følge av emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse (borderline). Over åtte år filmer hun seg selv gjennom oppturer, nedturer, inn- og ut av psykiatrien, i det som har blitt et usedvanlig ærlig portrett.

Filmen hadde TV-premiere på Verdensdagen for Psykisk Helse - 8. oktober. 

Utfordringen vår var å skape debatt og nå gjennom til ”selfiegenerasjonen” i sosiale medier med noe så alvorlig som psykisk helse. 

Det er få steder virkeligheten manipuleres like mye som på sosiale medier. Vi deler kun oppturene, med bilder tatt fra den beste vinkelen og filter på. Stikk motsatt av IDAS DAGBOK. 

Vi ønsket å utfordre dette bildet og sette fokus på noe dessverre alt for mange unge nordmenn kan kjenne seg igjen i.

Idéen vi landet på var #UtenFilter. Eller snarer å kapre den allerede eksisterende hashtagen og fylle den med  ekte, ærlige og ufiltrerte selvportretter av ungdom som sliter psykisk.

I samarbeid med Aftenposten, Mental Helse Ungdom og Indie Film fant vi ungdom, som i likhet med Ida ville dele sine historier #UtenFilter. Resultatet ble en egen miniserie på Aftenposten TV og en debattråd under fanen #UtenFilter. 

For å gi ekstra drivstoff til kampanjen engasjerte vi psykologer, helsepersonell og lederen av Mental Helse Ungdom til å skrive kronikker #UtenFilter om psykisk helse i Dagbladet og Aftenposten

Se hele #UtenFilter-serien på Aftenposten TV

simen braathen